TEDEN OTROKA

V času Tedna otroka®, tj. prvi teden v oktobru, zveze in društva prijateljev mladine organizirajo različne prostočasne in razvedrilne aktivnosti za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, obeležujejo pa ga tudi vrtci in šole. 

TEDEN OTROKA ® 2022 

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki bo potekal od 3. do 9. oktobra, je SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Teden otroka bo ponovno prežet s pozitivo, predvsem pa z veliko ritma. Tema je nastala v povezavi z naslovom pesmi Skp se mava dobr pri otrocih zelo priljubljenega raperja NIPKEja, ki je tudi letošnji ambasador tedna.

Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato se tokrat osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave.

Tudi letos pripravljamo lep program za otroke in mlade, iz občin Ajdovščina in Vipava. Z raznolikimi dogodki pa bomo obiskali tudi lokalne šole in vrtce. 

tEDEN_OTROKA.jpg

 

TEDEN OTROKA® 2021

V ponedeljek, 4. oktobra 2021, se bo pričel Teden otroka®, katerega tema je RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! Teden otroka se zaključi v nedeljo 10. oktobra, in v tem tednu bomo organizirali različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke iz občin Ajdovščina in Vipava, z različnimi dejavnostmi in dogodki pa bomo obiskali tudi šole in vrtce iz občin. 

Poslanico, ki je tokrat prvič v stripu, je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa jo je Jaka Vukotič. 

Ključna sporočila so:

  • igra ti pomaga razvijati domišljijo,
  • igra ti krepi telo,
  • igra spleta prijateljstva …

in najpomembnejše: igra nas povezuje! 

 

logotip_teden_otroka_barvni.jpg