TEDEN OTROKA

V času Tedna otroka, tj. prvi teden v oktobru, zveze in društva prijateljev mladine organizirajo različne prostočasne in razvedrilne aktivnosti za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, obeležujejo pa ga tudi vrtci in šole. 

V ponedeljek, 4. oktobra 2021, se bo pričel Teden otroka®, katerega tema je RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! Teden otroka se zaključi v nedeljo 10. oktobra, in v tem tednu bomo organizirali različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke iz občin Ajdovščina in Vipava, z različnimi dejavnostmi in dogodki pa bomo obiskali tudi šole in vrtce iz občin. 

Poslanico, ki je tokrat prvič v stripu, je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa jo je Jaka Vukotič. 

Ključna sporočila so:

  • igra ti pomaga razvijati domišljijo,
  • igra ti krepi telo,
  • igra spleta prijateljstva …

in najpomembnejše: igra nas povezuje! 

Vabljeni, da se pridružite letošnjim aktivnostim:

Vseslovenska akcija “Razigrani koraki”
K sodelovanju vabimo vrtce, šole in družine, da se en dan v Tednu otroka® (lahko tudi vsak dan) odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov in nam le-to sporočijo na naš FB; tisti, ki bodo naredili največ korakov (lahko je skupina otrok), bodo prejeli simbolično nagrado z nogavičkami.

Vabimo pa tudi k ustvarjanju razigranih korakov: otroci (tudi odrasli) naj obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in/ali stene. Veseli bomo vaših fotografij!

Sodelovanje na natečaju “Mala pozorna nogavička”

Otroke vabimo k barvanju (pobarvanka) simpatične male pozorne nogavičke; če jo boste do 11. 10. 2021 poslali na AMZS, d. d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana (s pripisom “Natečaj”), pa lahko otroci dobijo tudi lepe nagrade (dan varne vožnje za najmlajše, nogavičke, itd.).

 

 

logotip_teden_otroka_barvni.jpg