BRALNA ZNAČKA

Cilj Bralne značke je razvijanje bralne kulture med otroki in mladimi. Z dejavnostmi, ki jih organiziramo v okviru projekta bralne značke, želimo razvijati kvalitetno delo z mladimi in spodbujati bralno kulturo od predšolske stopnje naprej. V ta namen podeljujemo otrokom in učencem motivacijski material, kot so mape, priznanja, priponke, bralna kazala, ob koncu leta pa nagradimo najzvestejše bralce z nazivom “Zlati bralec”, podelimo jim priznanja ter jih peljemo na nagradni izlet.

Naše dejavnosti v okviru bralne značke obsegajo tudi:

  • občasna predavanja, izobraževanje in delavnice, namenjene tako otrokom kot tudi njihovim mentorjem;
  • informiranje in posredovanje pomembnih informacij ravnateljem, učiteljem in učencem;
  • organiziramo srečanja z znanimi literarnimi ustvarjalci (otroškimi, mladinskimi pisatelji in pesniki); 
  • podeljujemo knjige za prvošolce, na dan zlatih knjig, 17. septembra, ko je tudi uradni začetek bralne značke na šolah. 

V letu 2021 smo v čast 60. obletnici delovanja Bralne značke na društvu pripravili literarni in likovni natečaj JAZ IN KNJIGA. Natečaju se je odzvalo 99 učencev iz osnovnih šol iz Ajdovščine in Vipave. Strokovna komisija je nagradila 13 učencev z likovnega področja ter 17 z literarnega področja. Z nagrajenimi likovnimi in literarnimi izdelki smo oblikovali čudovit koledar za leto 2022, ki so ga učenci in njihovi mentorji prejeli kot nagrado. 

IMG_20211027_102826.jpg

Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali v natečaju! Veliko nam pomeni, da podpirate naše delo. 

logotip-bz.jpg