18 Jun 2024

Uspešno smo zaključili študijski krožek Jaz sem! Kdo sem?

V juniju smo uspešno zaključili študijski krožek Jaz sem! Kdo sem?, ki je pod okriljem Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina potekal od marca naprej.

Študijski krožek Jaz sem! Kdo sem? je potekal pod mentorstvom priznane refleksoterapevtke Nade Blažko. Krožek je nastal iz ideje, da v prijetnem in varnem okolju premislimo čas velike transformacije, v katerem živimo. Namen krožka je bil, da bolje spoznamo samega sebe, ozavestimo naše delovanje na podlagi podedovanih in privzgojenih vzorcev, odpremo svoja srca za brezpogojno sprejemanje samega sebe, spregovorimo o načinu delovanja ženske in moške energije ter se opolnomočimo z različnimi tehnikami samopomoči kot so telesne vaje, meditacija, dihalne vaje, refleksoterapija, avtogeni trening, akupresura, limfna drenaža itd. Krožka se je udeleževalo veliko število zainteresiranih, bili so demografsko pestra skupina, ki so se na srečanjih podrobneje seznanili tako s teorijo kot s prikazom in izvajanjem vaj, ki prinašajo številne blagodejne učinke na naše zdravje in splošno počutje. Poudarek na izkustvenem učenju je pomenil velik doprinos osvojenemu znanju, saj le redno izvajanje vaj spodbuja krvni in limfni obtok, endokrini sistem, izboljšuje imunski sistem, lajša akutno in kronično bolečino, sprošča celotno telo, odpravlja energijske blokade ter izboljšuje koncentracijo, spomin, sluh in vid.  

Krožek smo zaključili z evalvacijo in podelitvijo potrdil udeležencem in zahvale mentorici, ki ji je sledilo sproščeno, neformalno druženje udeležencev. Ena izmed udeleženk je povedala: »Rada bi se zahvalila za neprecenljivo znanje, ki bi se ga morali priučiti že v šoli, saj bi lažje shajali skozi izzive življenja.«

Mentorici Nadi se zahvaljujemo za strokovno izpeljan krožek, ki je vnesel v lokalno okolje nove dostopne vsebine in odrasli generaciji ponudila možnost preživljanja kreativnega in kakovostnega prostega časa. Zahvaljujemo se tudi vsem udeležencem za večmesečno zvestobo našemu krožku ter s tem tudi za izkazano podporo našemu poslanstvu.

Študijski krožki so financirani s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport; potekajo pod okriljem Andragoškega centra Slovenije