31 Dec 2023

MAJHNA DEJANJA ZA VELIK NASMEH

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo na pobudo Občine Ajdovščina – v sklopu Veselega decembra v Ajdovščini –  organizirali projekt MAJHNA DEJANJA ZA VELIK NASMEH. Poglavitni namen je bil izdelati trajnostni izdelek od začetka do konca in z njim obdariti ajdovske organizacije, in sicer Hišo Malorca, Dom starejših občanov, Rdeči križ, Karitas, Varstveno-delovni center in Hišo dobre volje. Izbrana je bila priljubljena klasična družabna igra domino. Z izbiro domin kot daril smo želeli podati sporočilo enotnosti in povezanosti, saj povezovanje ploščic simbolizira povezanost ljudi. Sodelovali smo z učnim centrom Garaža, ki je izdelal komplete domin različnih velikosti in materialov, VDC Ajdovščina-Vipava, katerega uporabniki so za domine sestavili darilne embalaže ter z Društvom Tomos klapa Ajdovščina.

Pod okriljem MDPM Ajdovščina so tri decembrske sobote na Lavričevem trgu v Ajdovščini potekale otroške delavnice, na katerih so majhni in veliki otroci olepševali ploščice domin. Koliko barvitosti, smeha, strasti in umetniške izraznosti je bilo moč najti v ustvarjalnem procesu uličnih delavnic v čarobnem vzdušju praznično odetega mestnega jedra. Mladi so s svojo srčnostjo, velikodušnostjo in plemenitostjo zavzeto kreirali darila z mislijo na obdarovane.

28. decembra se je na Lavričevem trgu Ajdovščina odvijal sklepni del projekta, dogodek OBDAROVANJE. Po uvodnem programu, plesni predstavi Plesnega centra ADC in prebiranjem misli o dobroti, so mladi dokončane komplete domin predali Društvu Tomos klapa Ajdovščina. Praznično odeti člani Tomos klape Ajdovščina so narisali številne nasmehe na obrazih vseh, ki so jih osebno obiskali in obdarovali.

Prepoznavamo, da je povezovanje izjemno pomembno za našo lokalno skupnost, saj prinaša številne koristi in bogati vse udeležene, tako tiste, ki obdarujejo kot tiste, ki so obdarovani. To, da smo vsi skupaj z majhnimi dejanji dosegli skupno namero simbolizira moč dobrih dejanj.

  •