26 Oct 2023

Ajdovščina gostila nacionalno srečanje svetovalcev TOM telefona®

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je v soboto, 14. oktobra, gostilo celodnevno izobraževalno-družabno srečanje za svetovalce nacionalne mreže TOM telefona®. Dogodek je temeljil na pridobivanju novih znanj, povezovanju s kolegi, razpravljanju o aktualnih strokovnih dognanjih in izboljšanju svetovalnih spretnosti. Takšna izmenjava informacij in izkušenj ter druženje med svetovalci sta ključna za kakovost programa svetovalnega telefona, katerega poglavitno poslanstvo je nudenje pomoči in podpore mladim. Prehodno obdobje med otroštvom in odraslostjo je polno izzivov, ki zahtevajo razreševanje različnih vprašanj in stisk, kar je svetovalcem glavna skrb. 

Prvi del izobraževanja je potekal v Vipavskem Križu, kjer sta številne udeležence iz vse Slovenije pozdravili gostiteljici, predsednica MDPM Ajdovščina Kristina Valič in vodja TOM telefona® Ajdovščina Nada Blažko. Pozdrav sta dopolnila glasbena nastopa DPS Zarje in Dejana Štembergerja ter predvajanje promocijskih in umetniških video vsebin o Vipavski dolini.

Strokovni del je predaval psihoterapevt mag. Miran Možina, priznanja dolgoletnim TOM-ovcem je podelil dr. Albert Mrgole, predsednik nacionalne mreže TOM telefona®. Sledil je sprejem grofa in grofice ter voden ogled Vipavskega Križa.  Zbor se je nadaljeval v Ajdovščini, kjer smo v avli Dvorane prve slovenske vlade obiskali razstavo ob 30. obletnici delovanja Tom telefona® in si ogledali Lavričev trg, rimsko obzidje ter okolico. Maratonsko druženje smo zaključili na obisku vinske kleti Benčina v Ložah, kjer nas je pozdravil župan Občine Vipava mag. Anton Lavrenčič. Lepoto naših krajev ter gostoljubnost, srčnost, toplino in mehkobo naših ljudi smo gostom izkazali s pomočjo sodelavcev, prostovoljcev ter podpornikov, ki se jim lepo zahvaljujemo.