29 Aug 2023

Pestro poletje s prijatelji mladine polno zabave in ustvarjalne vneme

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je na začetku poletja otroke in mlade lepo povabilo, da preživijo tople počitniške dni v naši družbi. Številni otroci so povabilo z veseljem sprejeli in se nam pridružili na zabavnih delavnicah, kjer ni manjkalo ustvarjanja, glasbe, plesa, pravljic, gibanja, raziskovanja, druženja in smeha. Otroci so ustvarjali v prostorih krajevnih skupnosti delovanja društva, v svojem domačem okolju. Obiskali smo sedem vasi ajdovske občine, in sicer Brje, Col, Plače, Planina, Lokavec, Budanje in Stomaž; v vipavski občini smo počitniški program izvedli  v Kulturnem domu Vipava ter v CIRIUS-u. Zadnja dva avgustovska tedna smo gostovali v Hiši mladih Ajdovščina, ki izvaja celodnevno počitniško varstvo za otroke, in pripravili raznolike, vsebinsko bogate prostočasne delavnice. 

Ponosni smo  uspešno izvedene petdnevne julijske delavnice namenjene mladostnikom od 15. leta naprej Ko zase in za druge poskrbimo, se življenja skupaj veselimo. Druženje je potekalo v sproščenem vzdušju, mladim pa ponudilo varen prostor za odprt in iskren pogovor o odnosih, hobijih, šoli, prijateljih, socialnih omrežjih, zdravem načinu življenja, skrbeh in strahovih, ljubezni, odraščanju … Vodila jih je izkušena mentorica in animatorka, psihologinja Urška Čuk.

Poletje je dopustilo več prostega časa za sodelovanje na umetniškem natečaju JAZ IN MOJ PRIJATELJ, ki mlade med 6. in 18. letom starosti vabi k sodelovanju z literarnimi, likovnimi ali fotografskimi deli. Najboljša dela bodo objavljena in predstavljena širši javnosti ob slavnostnem zaključku natečaja, ki je posvečen letošnji 70. obletnici delovanja društva. Natečaj je odprt še do 15. oktobra, zato prisrčno vabljeni k sodelovanju.

 

Tereza Dolenc Rebek, strokovna delavka