16 Feb 2023

Zimske počitniške vragolije

V času zimskih počitnic so v MKC Hiša mladih Ajdovščina potekale zabavne, ustvarjalno - športne delavnice. Na MDPM Ajdovščina smo za otroke pripravili pester in razgiban počitniški program. 

Prvi počitniški dan je bil namenjen izdelovanju skupnega plakata, spoznavanju ter izdelovanju težko pričakovanih PIŠKOTKOV ZA PTICE. Otroci so se namreč izkazali za prave navdušence nad ustvarjanjem, izdelali so namreč čudovite piškotke, ki bodo v zimskih dneh nahranili ptice. 

Počitniške delavnice smo nadaljevali v duhu kulturnega praznika. Pogovarjali smo se o našem največjem pesniku, narisali njegov portret ter prebirali njegovo pesem o Urški in Povodnem možu, na koncu pa še izdelali čisto svoje lutke.

Vetroven četrtek smo najprej pričeli z jutranjim razgibavanjem. Sledilo je ustvarjanje okraskov, s katerimi smo pomladno okrasili Hišo mladih.

Počitniški teden pa smo, v duhu prihajajočega PUSTA, zaključili z izdelovanjem pustnih mask ter rajanjem in karaokami. 

Luštno pa ni bilo samo v Ajdovščini. Nekaj otrok iz občine Ajdovščina in Vipava se je v času počitnic udeležilo Zimovanja v Piranu. V sodelovanju z ZLRO Ljubljana smo otrokom pripravili nepozabno počitniško doživetje, katerega rdeča nit so bili Minioni ter z njimi povezane zabavne in ustvarjalne aktivnosti. Program je bil športno, ustvarjalno (delavnica izdelkov iz gline) in izletniško razgiban. Otroci so spoznavali ulice Pirana in bližnjega Portoroža. V Mediadom Piran, so si ogledali zgodovino Pirana. V tednu, ki je prehitro minil so otroci ustvarjali – naredili so si čisto svoje Minione, risali, opazovali morske živali, preživeli čas na igralih, se družili ob glasbi ter se kratkočasili z  družabnimi igrami (Bingo večer). Ker je bil že sam naslov zimovanja »Minionomanija« je bil na sporedu dejavnosti tudi Minionski ples. Popoldneve so si otroci krajšali tudi s športnimi igrami (štafetnimi igrami) ter zabavami na igrišču. Zadnji večer pa so otroci imeli priložnost pokazati svoj talent – Piran ima talent. Obiskali so tudi Muzej polžev in školjk ter Pomorski muzej, zadnji dan so si ogledali še Akvarij. 

Otroci so bili zadovoljni z izvedbo zimovanja na morju, ki jo je dobro popestrilo tudi sončno vreme. Vzgojitelji so z otroki stkali vezi zaupanja in poskrbeli, da so se otroci vrnili domov polni lepih spominov ter z željo, da bi jih v prihodnosti še gostili.