29 Sep 2022

TEDEN OTROKA 2022 - Skupaj se imamo dobro

Pred nami je Teden otroka, prvi teden v oktobru, v katerem še posebej in glasneje obeležujemo pravice otrok ter zasledujemo njihove interese. Tokratni slogan Tedna otroka se glasi Skupaj se imamo dobro in dodatno osvetljuje pomen prijateljstva, dobrega počutja, medsebojnega zaupanja, sodelovanja. Teden otroka govori o druženju, skupnih dogodivščinah, sproščenosti in zabavi mladih, ki so vse bolj nujni, saj so se zaradi epidemije stiske mladih še dodatno poglobile. Letošnji ambasador edna otroka je priljubljen raper Nipke s pesmijo Skp se mava dobr.

Program Tedna otroka, ki smo ga zastavili na MDPM Ajdovščina, obsega tako nastope kulturnih ustvarjalcev kot tudi ustvarjalne delavnice pod vodstvom izkušenih likovnih pedagogov in naših prostovoljcev. Na šolah bodo nastopili stripar Izar Lunaček, pravljičarka Nina Mav Hrovat ter domači ustvarjalki Julijana in Marija Božič. Likovne delavnice bodo potekale na šolah, pa tudi v krajevnih skupnostih Brje in Stomaž. Obenem organiziramo tudi izlet za nadobudne mlade umetnike iz lokalnih šol v Piran - program likovnega extempora bomo dodatno nadgradili s postavitvijo razstave v ajdovski Hiši mladih. Povezali smo se tudi s programom PUM-O Ljudske univerze Ajdovščina, ki bo pripravil delavnico za učence prilagojenega programa OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Gostili bomo tudi strokovne delavce s Časorisa, spletnega časopisa, posebej slogovno in vsebinsko prilagojenega mlajšim bralcem - učencem in dijakom, z namenom, da otrokom predstavimo vlogo medijev ter veščine kritičnega razmišljanja, povzemanja, ločevanja pravih informacij od izmišljenih. 

ZPMS v tem času razpisuje dva natečaja, plesnega in likovnega, in k sodelovanju vabi učence in predšolske otroke. Več tukaj.

Lepo vabljeni k sodelovanju!