17 Jun 2022

Zaključen je študijski krožek VIVA KREATIVA

K zaključku smo pripeljali študijski krožek VIVA KREATIVA, ki je potekal pod mentorstvom lokalne umetnice, diplomirane slikarke in arhitektke Taše Turk, v organizaciji našega društva. Krožek se je izvajal v obliki intenzivnega tečaja risanja, v katerih je aktivno sodelovala demografska zelo pestra skupina 10-13 udeležencev, ljubiteljev likovne umetnosti. Vsebine, ki so jih udeleženci v krožku zasledovali, so:

- prosto risanje s svinčnikom, suhimi barvicami in črnilom,

- risanje v perspektivi,

- tehnike senčenja in mešanja barv,

- risanje portreta,

- abstraktna in predmetna risba

Zaključek krožka smo proslavili s postavitvijo razstave v avli Mladinskega kulturnega centra Hiše mladih, kjer je javnosti na voljo ogled vseh likovnih del udeležencev krožka. Razstava bo na voljo od 15. 6. do 25. 6. 2022, vljudno vabljeni k ogledu!

 

Študijski krožki so neformalna oblika izobraževanja odraslih in navadno potekajo v manjših skupinah. Gre za aktivno in izkustveno učenje novih vsebin, z namenom promocije vseživljenjskega učenja, tudi v odrasli dobi. Udeležba v študijskih krožkih je brezplačna, financirani so s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, koordinira pa jih Andragoški center Slovenije. Študijske krožke vsakoletno organizira tudi naše društvo, prav z namenom, da se v lokalnem okolju ponudi raznolika ponudba izobraževalnih vsebin za odrasle, tako finančno kot geografsko dostopnih.