09 Jun 2022

Nagradni izlet za zlate bralce

“Branje se mi zdi kot potni list, s katerim odkrivam svet, kjer so knjižni liki bolj resnični od dejanskih ljudi, vrednote bolj globoke in intenzivne kot v medli resničnosti in kjer liki posežejo po svoji usodi, namesto da veslajo okrog nje.” 

 

Zaključena je Bralna značka za letošnje šolsko leto. Občini Ajdovščina in Vipava sta bogatejši za kar 95 zlatih bralcev, ki so izkazali izjemno zvestobo knjigi vseh devet let šolanja. V ta namen smo organizirali nagradni izlet zlatih bralcev v Ljubljano - ogledali smo si Plečnikovo hišo ter Nacionalno univerzitetno knjižnico (NUK) ter se v spremstvu sonca sprehodili do ljubljanskega gradu. Tu so mladi bralci slovesno prejeli spominska priznanja za uspešno opravljeno bralno značko. Po dogovoru z mentorji, bodo nagradne knjige med učence razdeljene na valeti.  

Dragi zlati bralci!

Za vami je devet let branja, devet let zvestobe knjigi. Ampak ne glejte na to kot na zaključek bralnega obdobja, ampak šele na začetek - pred vami je razburljivo življenje in vsak dan znova se bodo rodile nove knjige, ki bodo potrpežljivo čakale na vas, da jih primete v svoje roke. Želimo vam, da bi uspešno kreirali svojo usodo in s ponosom zaključili šolsko leto!

Spoštovane mentorice!

Želimo vam vztrajnosti pri motiviranju in spodbujanju mladih bralcev ter obilo uspeha in zadovoljstva pri opravljanju svojega učiteljskega poslanstva.