10 May 2022

Minile so prvomajske počitnice

Prvomajske počitnice so minile v pustolovskem, ustvarjalnem in dobrodelnem duhu.

V četrtek smo se z živahnim avtobusom podali v samo središče naše Slovenije, v pustolovski park GEOSS. Tu smo preživeli aktivne, adrenalinske in smeha polne urice v objemu narave, ki so nas pošteno zlakotile – še dobro, da so nam mame v nahrbtnike spakirale tudi panine! Sledila je vožnja do ljubljanskega Koloseja, kjer smo se najprej podružili ob igralnih avtomatih nato pa si s polnimi naročji kokic ogledali premiero animiranega družinskega filma Barabe. Polni lepih vtisov in – priznamo – tudi rahlo utrujeni smo se zvečer vrnili v domače kraje in se poslovili z upanjem, da se kmalu zopet vidimo.
Medtem, ko so naši vrstniki uživali po Sloveniji, nas je nekaj ostalo doma in si tu ustvarilo pravo zabavo. Z igranjem družabnih iger smo razmigali naše možgančke, izkazali smo se tudi v športnih igrah. Pozanimali smo se, od kod izvira tradicija postavljanja mlaja in kresovanja, in si – malo za hec, malo za res – ustvarili kres kar tu, na dvorišču. Bilo nas je veliko, posedli smo okrog kresa, si nekaj zapeli in se posladkali s sladkimi penicami – marshmallowsi.

Zvečer smo mi, otroci, odšli spat, naši starejši bratje, sestre in mogoče tudi starši pa so se udeležili dobrodelnega koncerta, ki ga je organiziral Mladinski svet Ajdovščina, v sodelovanju z MDPM Ajdovščina in MKC Hiša mladih Ajdovščina. S koncertom se je zbralo kar 2268 € za mlade s težavami v duševnem zdravju, kar po naših izračunih nanese za približno 45 terapevtskih srečanj. Sredstva bomo razdelili med mlade iz občine Ajdovščina, prednost pri uveljavljanju donacije pa bodo imeli tisti mladi, ki se terapije finančno težje privoščijo.

Z dobrodelnostjo smo nadaljevali tudi v maju, ko smo odprli prijave za letovanja 2022 …