06 May 2022

LETOVANJA 2022

Tudi letos MDPM Ajdovščina, v času poletnih počitnic, organizira dve letovanji ob morju, in sicer: 

NEREZINE, MALI LOŠINJ

Termin letovanja: 28. 6. - 8. 7. 2022

V Nerezinah letujemo v otroškem naselju ZPM Krško, ki se nahaja v sklopu naselja počitniške skupnosti Krško na otoku Lošinju v neposredni bližini Nerezin. Okoli centralne zgradbe s kuhinjo in odprto pokrito in zaprto jedilnico so razvrščene zidane hišice. Vsaka hišica ima spalnico z 11 ležišči, dnevni prostor in sanitarije. Tuši so skupni. Ambulanta je urejena v posebni hišici, kjer biva zdravnik. Spalna površina na otroka je 4 m2, bivalna površina je 10 m2. Med hišicami je urejen bivalni prostor, v naselju so tudi skupna igrišča. Do plaže vodijo urejene sprehajalne poti. Otok Lošinj je s svojim blagim sredozemskim podnebjem in čistim zrakom, obogatenim z eteričnim hlapi iglavcev poznan kot idealen kraj za klimatsko zdravljenje.

POLNA CENA: 430€

Cena vključuje: bivanje, prehrano (5 dnevnih obrokov), avtobusni prevoz, izlete v okolici, plavalni tečaj ter animacijo. Vse dejavnosti potekajo pod vodstvom vzgojiteljev, učiteljev športne vzgoje in vaditeljev plavanj.

 

PIRAN

Termin letovanja: 9. 7. - 17. 7. 2022

V Piranu letujemo v Počitniškem domu Piran. Dom pod obzidjem ima čudovit pogledom na Tartinijev trg. Namenjen je letovanju otrok. Dom razpolaga s 76 ležišči. Sobe imajo od štiri do šest ležišč s tuši, umivalniki in WC. Sobe so prilagojene za letovanje šolskih otrok. Spalna površina na otroka je 5m², bivalna površina na otroka pa 8m². Na voljo je tudi bolniška soba, opremljena za prvo pomoč. Organizirana je pomoč medicinske sestre, ki je stalno v objektu, v primeru hujših poškodb pa prevoz do bolnišnice v Izoli. V sklopu doma je kuhinja in jedilnica s 40 sedeži ter pokrita terasa s 45 sedeži. Dom razpolaga s TV aparati in ozvočenjem za izvajanje prireditev. Za to območje je značilno ugodno mediteransko podnebje. Do kopališč je le nekaj minut hoje. V bližini je tudi športno igrišče, v slučaju slabega vremena pa možnost uporabe telovadnice v šoli. Poleg udobnega bivanja nudimo otrokom tudi dodatna razvedrila. Prijetni in zanimivi so izleti v bližnjo okolico in ob obali. Okolica doma je mesto Piran z vsemi svojimi znamenitostmi in čari. Možnosti za raziskovanje je ogromno. 

POLNA CENA: 325€

Cena vključuje: bivanje, prehrano (5 dnevnih obrokov), avtobusni prevoz, izlete v okolici, plavalni tečaj ter animacijo. Vse dejavnosti potekajo pod vodstvom vzgojiteljev, učiteljev športne vzgoje in vaditeljev plavanj.

Cene letovanj so deloma subvencionirane s strani občine Ajdovščina, občine Vipava, ZZZS in s sredstvi, ki jih pridobimo v dobrodelnih akcijah Morje za vse otroke in Pomežik soncu.

Za zdravstveno subvencijo prijavitelj predloži potrdilo osebnega zdravnika o zdravstvenem stanju otroka (pogosta obolevanja, pogosto hospitaliziranje, dihalne težave). Število zdravstvenih subvencij je omejeno.

Za socialno subvencijo prijavitelj predloži dokazilo o socialnoekonomski stiski družine (odločbo o otroškem dodatku) in napiše dopis, v katerem na kratko opiše družinsko situacijo. 

 

PRIJAVA JE POTRJENA, KO PREJMEMO IZPOLNJENO IN PODPISANO PRIJAVNICO.

PRIJAVNICA ZA L E T O V A N J E - 2022.pdf

 

poletje_2022_plakati.png