04 Apr 2022

Uspešno na festivalu Klementina

MDPM Ajdovščina je tudi letos sprejelo povabilo Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina k soustvarjanju festivala Klementina, ki je potekal v tednu med 29. marcem in 2. aprilom 2022 v ajdovski Hiši mladih, in pripravilo dve kulturno ustvarjalni prireditvi. Vsebina obeh dogodkov je sledila duhu festivala, ki nosi ime po znamenitemu ajdovskemu lutkarju Milanu Klemenčiču, in se je vrtela okoli lutk in lutkarstva.

V sredo, 30. marca, so najmlajši in njihovi starši uživali v odlomku lutkovne predstave Pestrna, v izvedbi  lutkovne skupina Žar, ki deluje pod okriljem društva MOST – Univerze za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina. Po ogledu je sledila lutkovna delavnica, v kateri so gledalci imeli izjemno priložnost pokukati  v svet za žametno zaveso in se preleviti v animatorje lutk, sestaviti svoje dialoge in odigrali gledališke prizore. Naslednji dan je potekala medgeneracijska ustvarjalna delavnica Lutkavnica, v kateri  so številni udeleženci, pod mentorstvom likovne pedagoginje Silve Copič,  izdelali prave umetnine. Pod spretnimi prsti udeležencev so nastale številne lutke vseh barv in oblik, rodila se je prava mala hiša lutk.

Veselje, radovednost  in igrivost na zadovoljnih obrazih velikega števila obiskovalcev, ki jih je svet lutk začaral so zgovorni dokaz, da je društvo uspešno izvedlo sodelovanje na festivalu.