14 Oct 2021

Likovni ekstempore

V torek, 12. 10. 2021, smo, po enoletni pavzi, organizirali že tradicionalni likovni ekstempore v okviru Tedna otroka. Dogodek je bil tematsko ovit pod naslovom Razigran uživaj dan!, s čimer smo želeli poudariti pomen igrivosti, sproščenosti ter druženja med sovrstniki. K sodelovanju smo povabili mlade ustvarjalce in njihove mentorje iz vseh osnovnih in srednjih šol iz občin Ajdovščina in Vipava, udeležilo pa se je skupno 40 ustvarjalcev iz OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Col in OŠ Otlica, OŠ Draga Bajca Vipava, CIRIUS Vipava ter SŠ Veno Pilon Ajdovščina.

Tokrat smo malo prevetrili našo tradicijo in mlade likovnike povabili v slikovito Vipavo. Po uvodnem nagovoru organizatorke Sare Bone z MDPM Ajdovščina so se skupine mladih ustvarjalcev razkropile po Vipavi in pričele z ustvarjanjem. Zaradi nizkih temperatur se je nekaj udeležencev odločilo, da bo ustvarjalo kar v toplem zavetju kulturnega doma, ki nam ga je Občina Vipava prijazno odstopila v zadnjem trenutku. Nekaj učencev in dijakov pa se je opogumilo in si prostor za ustvarjanje poiskalo kar na prostem, v raznih vipavskih kotičkih.  

Dan je minil v duhu izjemne ustvarjalnosti in sproščenosti. Mladi ustvarjalci so na dogodku še dodatno okrepili svoj čut za umetnost in likovno izražanje, ter ustvarjali najrazličnejše motive na temo letošnjega likovnega srečanja. Udeleženci so prejeli priznanja za sodelovanje na likovnem ekstemporu in se poslovili z željo po ponovnem snidenju prihodnje leto.  

Likovni izdelki mladih ustvarjalcev bodo razstavljeni v Supernovi (Mercator) Ajdovščina, predvidoma od 20. 10. do 3. 11. 2021. Lepo vabljeni k ogledu!

Zahvaljujemo se podjetju Arctur d.o.o za sponzorstvo dogodka, Občini Vipava za brezplačen najem kulturnea doma ter Supernovi Mercator Ajdovščina, da nam je omogočila razstavo v svojih prostorih.