28 Jul 2021

Pričetek študijskega krožka Viva kreativa

Leto, ki ga je zaznamovala epidemija, nas je še dodatno opozorilo, kako pomembna je skrb za najstarejšo generacijo med nami. Zaradi tega zavedanja si še posebej prizadevamo, da starejšim občanom, oskrbovancem Centra starejših Pristan Vipava, še naprej nudimo ustvarjalna srečanja v študijskem krožku Viva Kreativa, ki je že skoraj desetletje dolga  tradicija našega društva.

Prejšnji teden smo ponovno pričeli z ustvarjalnimi srečanji, v katerih pod mentorstvom naše prostovoljke Taše Turk udeležnci spoznavajo različne likovne tehnike in ustvarjajo motive, ki so del vsakdanjega življenja. Skozi krožek razvijajo motorične spretnosti ter krepijo občutek za kompozicijo, barvo, obliko, material ipd. Ustvarjalna srečanja pripomorejo tudi k njihovi večji socialni vključenosti, druženju in navezovanju stikov, kar posledično zmanjšuje tveganje za razvoj depresije ali ostalih negativnih čustvenih stanj starejših.

IMG20210721104351.jpg

IMG20210721111541.jpg

Izobraževalni cilji krožka se kažejo v ohranjanju in krepitvi motoričnih spretnosti, motivaciji starejših za ustvarjanje, oblikovanje in (samo)izražanje ter v krepitvi sposobnosti koncentracije in natančnosti.

Študijske krožke sofinancira MIZŠ, koordinira pa jih Andragoški center Slovenije.