02 Jul 2021

SKOK V POLETJE NA MDPM AJDOVŠČINA

»Kaj je knjiga? Zame to ni predmet, ampak je popotnica znanja v svet. V njej je zapisano vsečloveško znanje, vendar se mi dozdeva, da vlogo knjig prevzema internet. Mislim, da bi se v tej moderni dobi morali bolj zavedati njenih dragocenosti.« - Matic P., OŠ Dobravlje

V juniju se je zaključil nagradni natečaj JAZ IN KNJIGA. Prejeli smo 99 čudovitih izdelkov, ki so nastali  izpod prstov ustvarjalnih učenk in učencev iz petih osnovnih šol iz Ajdovščine in Vipave. V naše nabiralnike je prispelo 21 literarnih del, 72 likovnih ter 7 fotografskih del. Strokovna komisija je izbrala 13 literarnih in 13 likovnih del, ki bodo krasila koledar za leto 2022, ki ga v jeseni pripravljamo na Društvu prijateljev mladine. Natečaj je bil organiziran v čast 60. obletnici Bralne značke, ki je eden pomembnejših programov za spodbujanje bralne kulture med mladimi. Vsem učencem in njihovim mentorjem se iskreno zahvaljujemo, da ste skupaj z nami ustvarjali in razmišljali o pomenu branja, ter vam iskreno čestitamo!

Morje za vse otroke!

Srčno vabljeni k sodelovanju v humanitarni akciji zbiranja sredstev za počitnice otrok. MDPM Ajdovščina že vrsto let organizira letovanja za otroke, tudi za tiste z manj priložnostmi iz občin Ajdovščina in Vipava. Kdo pa so otroci z manj priložnostmi? To so otroci iz enostarševskih, velikih ali rejniških družin, otroci s posebnimi potrebami ali drugimi duševnimi stiskami, otroci iz ekonomsko šibkejših družin (brezposelni starši) ali socialno depriviligirani otroci (brez socialne mreže, prijateljskih stikov, priseljeni otroci). Skupaj lahko narišemo nasmehe na njihove obraze! Vsak evro šteje. Že vnaprej se vam v imenu otrok iz srca zahvaljujemo.

slika_za_oglas.JPG

Lepo vabljeni tudi k prijavam na poletne ustvarjalne delavnice, ki jih organiziramo v Hiši mladih Ajdovščina ter v krajevnih skupnostih Velike Žablje, Kamnje, Lokavec, Žapuže, Plače in Stomaž za otroke od 6. do 12. leta starosti.

poletje_2021_KS.jpg

Trenutno so v teku super zabavne, ustvarjalne, plesne, glasbene, literarne, pravljične, športne in ostale delavnice, ki jih izvajamo v okviru celodnevnega varstva MKC Hiša mladih.

IMG_20210629_114307.jpg

! Pestro bo tudi v juliju in avgustu !

FB_IMG_1636738430605.jpg

 

 

V Nerezinah te dni uživa skupina otrok, ki nam pošiljajo morske pozdravčke :) Prihodnji teden pa druga skupina otrok odhaja na letovanje v Piran.

210208027_228250762473908_6565500106343790896_n.jpg

Za več fotografij in novičk vabljeni na našo Facebook stran MDPM AJDOVŠČINA.

Želimo vam prijetno preživete (tudi v naši družbi) poletne počitnice.