30 Sep 2023 • Dvorana 1. slovenske vlade, Ajdovščina

Gledališka predstava: MAČEK MURI IŠČE KRONIKO

Gledališka predstava Maček Muri išče kroniko je privlačna uprizoritev priljubljene slovenske otroške zgodbe Maček Muri avtorja Kajetana Koviča. Napeta mačja predstava nas popelje v Mačje mesto, kjer maček Muri vsak večer sede za svojo mačjo mizo in v svojo mačjo knjigo (mačji poznavalci ji pravijo Mačja kronika) zapiše vse dogodke Mačjega mesta. A mačja nesreča nikoli ne počiva. Muri svojo skrivnostno kroniko izgubi, zato jo mora poiskati.

Domiselno razposajena predstava v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc na oder prinaša pisane like, ki so nastali po motivih istoimenske knjige Kajetana Koviča. Skozi glasbo, ples in gledališko igro se ustvari čarobno vzdušje, ki nagovarja tako otroke kot tudi odrasle. Murijeva pustolovščina s prijatelji, kot so kuža Pedenjped, muca Maca  in maček Rigoleto, prinaša pomembno sporočilo o prijateljstvu, solidarnosti in odločnosti.

Brezplačno predstavo Maček Muri išče kroniko Medobčinskemu društvu prijateljev mladine Ajdovščina ob 70-letnici delovanja podarja Zveza prijateljev mladine Slovenije, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Zato prisrčno vabljeni na zabavno in poučno gledališko izkušnjo, ki hkrati na gledališkem odru ohranja dragoceno slovensko literarno dediščino živo.  

 

MA__EK_MURI_CANVA.png