vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Zaključen je študijski krožek KALIGRAFIJA

datum: 18.06.2021

kategorija: utrinki

Minila sta (prekratka) dva meseca ustvarjanja z Loredano Zega.

Kaligrafija ali lepopisje je umetnostna zvrst, skozi katero udeleženec pridobiva veščine koncentracije, natančnosti in potrpežljivosti, obenem pa kaligrafija deluje pomirjujoče, terapevtsko ter meditativno. Z izzivom kreiranja popolnih črt v popolne črke se krepi tudi notranja moč, samozavest in vztrajnost udeležencev. Kaligrafija ima uporabno vrednost, saj skoznjo udeleženec razvija ročne spretnosti, ki so v današnjem svetu, ko novodobna tehnologija opravi pisanje namesto nas, močno okrnjene. 

kaligrafija

V lokalnem okolju je bilo povpraševanje po ustvarjalnih vsebinah, primernih za odrasle, veliko, zato smo se temu primerno odzvali in ponudili odraslim možnost prostočasnega ustvarjalnega udejstvovanja.

S študijskim krožkom smo pričeli v maju in se pod spretnim mentorstvom svetovno priznane kaligrafinje Loredane Zega prepustili lepoti črk karolinške minuskule. Usvajanje veščine lepopisja ni nikakršno tekmovanje; popolna linija pod popolnim kotom zahteva svoj čas, trud in izjemno preciznost, in le na tak način nastane popolna črka. Ustvarjalna srečanja so potekala v umirjenem, skorajda meditativnem vzdušju, kar je vsem udeležencem močno prijalo. Možnosti, da se človek odklopi od vsakdanjih skrbi, v odraslem svetu pač ni več veliko! 

kaligrafija kaligrafija kaligrafija kaligrafija

Zahvaljujemo se Loredani Zega za njeno izjemno skrbno in spretno mentorstvo ter pripravljenost, da svoje znanje in veščine deli tudi z nami, začetniki. 

kaligrafija

 

Študijske krožke sofinacira MIZŠ, koordinira pa Andragoški center Slovenije. 
 

koledar dogodkov

< september 2021 >

Preseljevanje v slovenski mladinski književnosti: od Lukca (1931 Bevk) do Taje in Jana (2018 Vidmar)

14.09.2021 ob 13:30, Ajdovščina

Zaradi premajhnega števila prijavljenih dogodek odpovedujemo. 


več o dogodku >

ne spreglejte