vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

(Ne)muhast april

datum: 10.05.2021

kategorija: utrinki

Naše delo je kljub vremensko (in epidemiološko?) muhastemu aprilu bilo zelo uspešno!

Zaključen je natečaj Evropa v šoli, ki je v letošnjem letu slišal na geslo Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga. Natečaj se je opiral na vse bolj pereč družbeni problem odpadne in odvržene hrane. Na natečaju je sodelovalo pet osnovnih šol in ena srednja šola iz Severnoprimorske regije, skupno kar 95 umetniških del. Strokovna komisija je na državno raven poslala šest literarnih del, 11 likovnih del, dve fotografski deli ter tri video dela. V natečaju so bili iz naše regije nagrajeni trije mladi umetniki, in sicer:

  • Jurij Možina iz OŠ Šturje Ajdovščina (5. r) z literarnim delom Pustolovščina banane, sendviča in pločevinke fižola

EVŠ 2020/21

  • Jon Koren iz OŠ Šturje Ajdovščina (1. R) z likovnim delom S starim kruhom in odpadno solato hranim kokoške

EVŠ 2020/21

 

Vsem nagrajencem in sodelujočim iskreno čestitamo in upamo na ponovno sodelovanje prihodnje šolsko leto!

Uspešno smo izpeljali program Otroških parlamentov, ki so se letos selili v virtualno okolje. Učenci so razpravljali na temo svoje poklicne prihodnosti in prišli do zaključkov, da »do poklica vodi nešteto poti, kot so delovne navade, želje, šola, osebne vrednote, trg zaposlitve, tudi sreča. Potrebno se je naučiti delovanja v različnih skupnostih in okoliščinah. Verjeti moramo vase, graditi samopodobo in se znati samoodločati. Potrebujemo podporo staršev in svobodno izbiro poklica.« (več zaključkov na: https://www.zpms.si/2021/04/21/zakljucek-31-otroskih-parlamentov-moja-poklicna-prihodnost/).

 

Z velikim veseljem smo pričeli z izvajanjem študijskih krožkov za odrasle. V prostorih MKC Hiša mladih Ajdovščina se dvakrat tedensko izvaja študijski krožek Kaligrafija, ki ga vodi izkušena mednarodno priznana kaligrafinja Loredana Zega. Udeleženci spoznavajo osnove rokovanja s peresom in črnilom ter osnove kaligrafske pisave, ki velja za eno najlepših pisav.

ŠK 2021

Začeli smo tudi s študijskim krožkom Koraki iz albanščine v slovenščino za albansko govoreče udeležence, ki jih vodi predavateljica Beti Bučinel. Študijske krožke sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, koordinira pa Andragoški center Slovenije.  

 

V času prvomajskih počitnic so se naši prostori napolnili z otroškim smehom in vriskom. Zopet smo se prepustili različnim tehnikam likovnega ustvarjanja, odpravili smo se na lov za zakladom, spoznavali tradicijo praznovanja prvega maja, zdravo tekmovalnost urili z družabnimi igrami ter športnimi igrami na prostem. Prvomajske počitnice so mignile kot bi trenil in že komaj čakamo na poletne!

 prvomajske počitnice 2021 prvomajske počitnice 2021 prvomajske počitnice 2021

 

 

 

 

koledar dogodkov

< julij 2021 >

Vabilo na poletno ustvarjanje s prijatelji

01.07.2021 - 31.08.2021, Kamnje

 V A B I L O  Da poletje ne bo dolgočasno, vabimo vse otroke od 6. do 12. leta starosti na naše poletne ustvarjalne delavnice ter športne počitnice, kjer ne bo manjkalo ustvarjalnosti ter dobre volje. Poletne ustvarjalne delavnice organiziramo v Hiši mladih Ajdovščina,...


več o dogodku >

ne spreglejte