vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Dobrodelna jesen

datum: 10.11.2020

kategorija: utrinki

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo vedno dobrodelni, še posebej v tem času, ko Covid viharji neumorno izzivajo naše potrpljenje ...

 Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina nikoli ne počivamo.

V septembru in oktobru smo družinam v stiski iz občin Ajdovščina in Vipava pridno delili prehrambne pakete, ki nam jih je prijazno doniralo podjetje Lidl Slovenija. Konec meseca novembra pa pričakujemo donacijo podjetja P&G Slovenija in skupaj z MDPM Goriška že načrtujemo deljenje čistilnih sredstev in higienskih izdelkov. Na pomoč nam bo tudi pri tej akciji priskočilo podjetje Mislej Plastika, ki nam bo gostoljubno odstopilo prostor, kjer bomo lahko delili donirana sredstva.

Zaradi ponovne epidemije in šole na daljavo se je marsikatera družina s šolajočim otrokom znašla v stiski. Kar nekaj povpraševanja je bilo po zvezkih, barvicah, šilčkih in radirkah, zato smo na društvu nadaljevali z deljenjem šolskih potrebščin. Na potrebe otrok v zvezi s šolanjem na daljavo pa se je odzvalo tudi podjetje A1 Slovenija in nam prijazno doniralo modeme ter tako šolajočim se otrokom omogočilo brezplačen internet do konca letošnjega šolskega leta. V prihodnje pričakujemo tudi donacijo stacionarnih računalnikov z miškami in tipkovnicami, ki nama jih bo prav tako priskrbela naša krovna organizacija Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Ves čas smo in še vedno na društvu aktivno delamo na projektu Botrstvo, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Trenutno je v projekt Botrstvo vključenih okrog 150 otrok in mladostnikov z manj priložnostmi iz občin Ajdovščina in Vipava. S finančno pomočjo botrov je njihovo otroštvo brezskrbnejše in lepše ter njihova kakovost življenja neprimerljivo boljša.

Prejšnji teden nas je razveselil gospod Denis Ibrišimović. Gostilna Podfarovž v Vipavi je namreč pripravila kar 90 kosil in tako zagotovila tople obroke 22 družinam v stiski. Gospodu Denisu in Gostilni Podfarovž se v imenu društva in vseh družin, ki so prejele okusno kosilo, iz srca zahvaljujemo za dobrosrčno gesto in se že veselimo našega nadaljnjega sodelovanja.

donacija hrane

Sedaj na društvu na polno potekajo priprave na decembrsko obdarovanje. Tudi letos bomo sodelovali v akciji Božiček za en dan in Trije zimski botri ter tako s skupnimi močmi narisali nasmehe na obraze čim več otrok in njihovih družin. Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo tudi podjetju iz Palsit d.o.o., ki nam je dobrosrčno doniralo 100 igrač Talking Tom (Outfit7). Prepričani smo, da bodo razveselile marsikaterega otroka v letošnjih prazničnih dneh, ki so pred nami.

koledar dogodkov

< januar 2021 >

Prilagojeno delo na MDPM Ajdovščina

16.11.2020 - 16.01.2021, Ajdovščina

  Pomembno obvestilo   Preventivni ukrepi za zajezitev širjenja okužb s Covid-19 narekujejo določene prilagoditve dela na MDPM Ajdovščina: - naša pisarna se zapira za zunanje obiskovalce, zato je potrebno vse zadeve urejati prek telefonske številke 041 490 360...


več o dogodku >

ne spreglejte