vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Pestro poletno dogajanje na MDPM Ajdovščina

datum: 07.09.2020

kategorija: utrinki

Na našem društvu smo zaposleni in prostovoljci celo poletje skrbeli za igrive in ustvarjalne počitniške dni.

Preko 90 otrok in mladih smo peljali na letovanja in sicer v Nerezine na otok Mali Lošinj in v naš priljubljeni Piran. Morske dogodivščine smo tudi letos omogočili otrokom z manj priložnostmi preko humanitarne akcije »Pomežik soncu« in akcije »Morje za vse otroke«, ki jo organiziramo na našem društvu. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste darovali. Zahvala gre vsem, ki ste darovali preko aplikacije »Dobrodelko« mariborskega društva Humanitarček in tako otrokom z manj priložnostmi iz našega okolja podarili kopalke in brisače.  Otrokom in mladim z zdravstveno indikacijo je stroške letovanja letovanja delno kril Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Ne smemo pozabiti na obe občini – ajdovsko in vipavsko, ki tudi sofinancirata letovanja. Naši prostovoljci – vzgojitelji so v priprave vključili tudi izobraževanje. Medse smo v začetku junija povabili medicinsko sestro Alenko Černe iz Centra za krepitev zdravja Ajdovščina. Spregovorila nam je o vplivu letovanja na celostno zdravje otrok, vzgojitelji so delili svoje izkušnje s prejšnjih letovanj, predavateljica nam je postregla z zanimivimi pogledi na dobro počutje otrok in vzgojiteljev, za konec nas je seznanila še s čuječnostno tehniko. Govor je tekel tudi o najaktualnejši temi – preventivnih ukrepih pri zajezitvi koronavirusa.

Naši prostovoljci so pričarali zanimive prostočasne aktivnosti otrokom, ki bodo vključeni v celodnevno varstvo, ki ga je organiziral MKC Hiša mladih v ajdovskih Palah. Raznolike prostočasne delavnice so potekale dva tedna v juliju in dva tedna v avgustu. V teh poletnih mesecih smo na društvo sprejeli tudi dve študentki, ki sta opravljali obvezno študijsko prakso.

Povezali smo se z Osnovno šolo Danila Lokarja in za učence omenjene šole organizirali tritedenske počitniške delavnice v Hiši mladih v okviru projekta »Popestrimo šolo«. Dnevi so nam hitro minevali ob ustvarjalnih delavnicah, športnih aktivnostih, delavnicah socialnih veščin in komunikacijskih spretnosti.

Zadnji teden v avgustu smo za otroke organizirali še brezplačne športne aktivnosti v programu »Hura, prosti čas«, ki jih sofinancira Zavod za šport RS Planica. Delavnice so ponudile veliko zabavnih športnih vsebin in gibanja od iger z žogo, plesa, telovadbe, gibanja v naravi, gibalnih iger. Veseli smo, da smo otrokom približali gibanje in zdrav način življenja na zabaven in sproščen način. Otroci z manj priložnostmi so po navadi prikrajšani za dober zgled in zdrave vzorce odraščanja. 

Na področju neformalnega izobraževanja odraslih sta v teku dva študijska krožka. Študijski krožek »Živim skozi igro«, ki poteka v Hiši mladih, povezuje mlade z manj priložnostmi do 30 leta. Mladi preko različnih interaktivnih in socialnih iger krepijo življenjske veščine, učijo se prepoznavati in sprejemati čustva in krepijo samozavest. Študijski krožek pomembno vpliva na socialno vključevanje mladih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 pričenjamo s študijskim krožkom »Ustvarjam«, ki bo povezal vse ljubitelje literarnega in likovnega ustvarjanja. V krožku bomo prebirali leposlovje, se pogovarjali, likovno ustvarjali, negovali kulturo pisanja z roko, se učili javnega nastopanja in še kaj. Ob tej priložnosti bi vas povabili na »Ustvarjalni maraton«, ki bo potekal 9. septembra 2020 od 11. ure dalje, na prostem, v parku v Ajdovščini (ob Lokarjevem drevoredu). Prebirali bomo poezijo Neže Maurer, likovno ustvarjali, fotografirali…lepo povabljeni v našo družbo. Študijske krožke sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, koordinira pa Andragoški center Slovenije.

Učencem, učiteljem in staršem želimo vse dobro v novem šolskem letu. Našim prostovoljcem, sodelavcem in vsem dobrim ljudem pa se iskreno zahvaljujemo za pomoč pri našem poslanstvu. 

wewerrtzASZ

koledar dogodkov

< november 2020 >

Prilagojeno delo na MDPM Ajdovščina

16.11.2020 - 16.01.2021, Ajdovščina

  Pomembno obvestilo   Preventivni ukrepi za zajezitev širjenja okužb s Covid-19 narekujejo določene prilagoditve dela na MDPM Ajdovščina: - naša pisarna se zapira za zunanje obiskovalce, zato je potrebno vse zadeve urejati prek telefonske številke 041 490 360...


več o dogodku >

  • 26.11.2020 - 01.12.2020 VESELI DECEMBER delavnice
  • ne spreglejte