vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Razigrane poletne počitnice na MDPM Ajdovščina

datum: 03.07.2020

kategorija: utrinki

Poletne počitnice so v polnem teku. 56 otrok trenutno uživa na letovanju v Nerezinah v organizaciji našega društva in pod mentorstvom naših marljivih vzgojiteljev.

11. julija 2020 pa 35 otrok in mladih peljemo na letovanje v Piran. Morske dogodivščine bomo tudi letos omogočili otrokom z manj priložnostmi preko humanitarne akcije »Pomežik soncu« in akcije »Morje za vse otroke«, ki jo organiziramo na našem društvu. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste in še boste darovali.

awse sdas

Zahvala gre vsem, ki ste darovali preko aplikacije »Dobrodelko« mariborskega društva Humanitarček in tako otrokom z manj priložnostmi iz našega okolja podarili kopalke in brisače. Otrokom in mladim z zdravstveno indikacijo bo stroške letovanja letovanja delno kril Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Ne smemo pozabiti na obe občini – ajdovsko in vipavsko, ki tudi sofinancirata letovanja.

Naši prostovoljci – vzgojitelji so v priprave vključili tudi izobraževanje. 17. 6. 2020 smo medse povabili medicinsko sestro Alenko Černe iz Centra za krepitev zdravja Ajdovščina. Spregovorila nam je o vplivu letovanja na celostno zdravje otrok, vzgojitelji so delili svoje izkušnje s prejšnjih letovanj, predavateljica nam je postregla z zanimivimi pogledi na dobro počutje otrok in vzgojiteljev, za konec nas je seznanila še s čuječnostno tehniko. Govor je tekel tudi o najaktualnejši temi – preventivnih ukrepih pri zajezitvi koronavirusa.

as

Naši prostovoljci so ta teden pričarali zanimive prostočasne aktivnosti otrokom, ki so vključeni v celodnevno varstvo, ki ga organizira MKC Hiša mladih v ajdovskih Palah. Varstvo bo potekalo še naslednji teden (6.7. -10.7.) ter zadnje dva tedna v avgustu. Zahvaljujemo se prostovoljkam Silvi, Katarini in Zari za vodenje zanimivih ustvarjalnih delavnic v tednu, ki se končuje.

sdycc

Z naslednjim tednom pričenjamo še ustvarjalne delavnice po krajevnih skupnostih. V ponedeljek in torek (6.7. in 7.7) bomo imeli delavnice v KS Žapuže, v sredo in četrtek (8.7. in 9.7.) pa v KS Velike Žablje. V petek pa bomo obiskali naše sosede - mlade v programu PUM-O v Hiši mladih.

Ustvarjalne delavnice nastajajo v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti (JSKD) - Likovno povabilo. 

Vabimo vas, da spremljajte našo spletno stran www.mdpm-ajdovscina.si in Facebook stran »Mdpm Ajdovščina« za podrobnejše informacije o počitniških programih.

Ker na mladih svet stoji, bomo v poletnih mesecih gostili dve študentki, ki prihajata iz našega okoliša na obvezni študijski praksi.

V juniju smo bili aktivni tudi na drugih programskih področjih. Razdelili smo knjižna gradiva zlatim bralcem, bralcem, ki so bili v osnovni šoli devet let zvesti dobri knjigi in Bralni znački. Zlati bralci so prejeli knjigo Andreja Rozmana Roze »Pesmi iz galerije« in priznanja. Koronavirus nam je pošteno zagodel in odnesel zaključno prireditev za zlate bralce v Ljubljani. Iz ajdovske in vipavske občine imamo 91 zlatih bralcev, največ zlatih knjižnih moljev je obiskovalo Osnovno šolo Dobravlje. Zlatim bralcem želimo še veliko užitkov med knjižnimi poljanami.

dfd

V juniju smo se večkrat mudili v Ljubljani na Zvezi prijateljev mladine Slovenije, kjer so naši sodelavci zelo aktivni v različnih komisijah, in sicer v komisiji za humanitarna vprašanja, v komisiji za projekt »Evropa v šoli« in komisiji za prosti čas in letovanja. Svetovalci na TOM telefonu (telefonska številka 116 111) so imeli pod taktirko supervizorke Barbare Krnc že drugo supervizijo letos, udeležuje se jo idrijska, tolminska in ajdovska svetovalna skupina. Supervizije letos potekajo v Ajdovščini. Svetovalci dobro vedo, da je »odgovor pogovor«, svetovalni telefon deluje že 30. leto.

Naše društvo je poznano po gostiteljstvu evropskih prostovoljcev, če nam »koronca« spet ne zagode, bomo v septembru pričeli izvajati projekt »Veseli otroci, srečna Evropa« v programu Evropska solidarnostna enota s portugalskim prostovoljcem. Komaj čakamo na nove mednarodne prostovoljske dogodivščine.

Prijetne in zanimive poletne počitnice kličemo z MDPM Ajdovščina.

koledar dogodkov

< julij 2021 >

Vabilo na poletno ustvarjanje s prijatelji

01.07.2021 - 31.08.2021, Kamnje

 V A B I L O  Da poletje ne bo dolgočasno, vabimo vse otroke od 6. do 12. leta starosti na naše poletne ustvarjalne delavnice ter športne počitnice, kjer ne bo manjkalo ustvarjalnosti ter dobre volje. Poletne ustvarjalne delavnice organiziramo v Hiši mladih Ajdovščina,...


več o dogodku >

ne spreglejte