vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

PODELITEV PRIZNANJ 'PROSTOVOLJEC LETA 2010', Brdo pri Kranju

datum: 28.06.2011

kategorija: utrinki

PODELITEV PRIZNANJ 'PROSTOVOLJEC LETA 2010', Brdo pri Kranju

V ponedeljek, 20. junija je na Brdu pri Kranju potekala prireditev ob zaključku projekta Prostovoljec leta 2010. Na natečaju, v okviru katerega Mladinski svet Slovenije vsako leto izbira najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte, je sodelovalo tudi naše Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina.

Častni pokrovitelj projekta je predsednik republike Danilo Türk, ki je tudi nagovoril in sprejel prostovoljce ter predstavnike različnih slovenskih organizaciji. Predsednik je izpostavil pomembnost prostovoljstva za družbeni in gospodarski razvoj ter ga označil kot vrednoto, ki mora presegati regionalne in nacionalne meje. Poleg predsednika je zbrane nagovoril tudi minister za delo, družino in socialne zadeve, Ivan Svetlik, ki je prav tako poudaril pomembno vlogo prostovoljstva in izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da interes za prostovoljsko delo narašča.

Izmed številnih prijavljenih projektov je komisija tako kot vsako leto izbrala najboljše, letos je naziv Naj prostovoljec/prostovoljka prejelo 6 prostovoljcev različnih starostnih kategorij: Stanko Železinger, Benjamin Tomažič, Marko Škrajnar, Urša Bernardič, Taja Borštnar in Jadranka Ravnihar, izbrani so bili tudi Naj prostovoljski projekt, Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt.
Priznanja so prejeli tudi vsi ostali sodelujoči prostovoljci in prostovoljski projekti.
Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je na natečaju sodelovalo s projektom ''Prosti čas otrok in mladih'', priznanji pa sta prejeli tudi naši prostovoljki Urška Repič in Nina Rustja, ki že vrsto let uspešno opravljata prostovoljsko delo v okviru različnih aktivnosti društva.

Po podelitvi priznanj so se udeleženci zbrali ob zakuski, kjer so lahko izmenjali mnenja in izkušnje o prostovoljstvu, našem delu in načrtih za naprej. Na našem društvu bomo prostovoljstvo kot obliko dela zagotovo gojili in spodbujali tudi v prihodnje, upamo pa, da prostovoljstvo ne bo v porastu le ob letošnjem evropskem letu prostovoljstva, ampak da bo kot vrednota neprestano tkalo vezi v naši družbi.

Maša Čibej
MDPM Ajdovščina


Presi

ne spreglejte

Jesenske počitnice 2020

23.10.2020

Letošnje jesenske počitnice so vsekakor drugačne, kot smo jih bili doslej vajeni. Epidemiološko stanje v naši preljubi državi se še nima namena umiriti, zato so letos tudi jesenske počitnice v nekoliko drugačni preobleki, VARNI, a zato nič manj ZABAVNI - v ZOOM preobleki!

več o tem utrinku >