vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

TOM - telefon otrok in mladostnikov

Telefon otrok in mladostnikov – TOM

TOM glava

 

»ODGOVOR JE POGOVOR« 

Sporočilo za javnost:
Zaradi prenehanja sodelovanja vodje svetovalne skupine Ajdovščina, vas obveščamo, da svetovalna skupina Ajdovščina do nadaljnjega ne deluje redno po urniku, ampak priložnostno. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

K sodelovanju vabimo nove svetovalce na TOM-u. Delo je prostovoljno in poteka po dogovoru. Svetovalci morajo pred pričetkom dela opraviti osnovno izobraževanje, ki ga izpeljemo, ko je prijavljenih najmanj 6 kandidatov/kandidatk. Vabimo vas k prijavi na naš kontaktni naslov.

 

TOM se predstavi:

TOM deluje od leta 1990, v 2015 smo praznovali 25.obletnico delovanja. Na MDPM Ajdovščina deluje svetovalna skupina TOM od leta 1992. Po ustanovitvi nacionalne mreže TOM 1995, je postala del nacionalne mreže. Mrežo sestavlja 8 svetovalnih skupin v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Slovenskih Konjicah, Velenju, Krškem, Idriji in Tolminu.


TOM deluje vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, od 12 do 20 h na brezplačni telefonski številki 116 111.

Klici na TOM so anonimni in brezplačni. Sponzor klicev je Telekom Slovenije d.d.

Na TOM-u delajo strokovno usposobljeni svetovalci – prostovoljci, ki jih je danes že okoli 200. Delo na TOM-u predstavlja pomemben prispevek k razvijanju prostovoljnega dela.

TOM daje možnost otrokom in mladim, da se pogovorijo o svojih problemih z nevpleteno osebo - svetovalko. Pomaga jim iskati odgovore na vprašanja, ki jih zanimajo. Otrokom skuša pomagati tako, da prepoznajo možnosti reševanja problemov in jih spodbuja k lastni aktivnosti.

Usmerja k virom informacij.

Je priložnost za pogovor, ko si sam in osamljen.

 

 

 Več infomacij lahko pridobite na njegovi uradni spletni strani: www.e-tom.si/

 

koledar dogodkov

< julij 2021 >

Vabilo na poletno ustvarjanje s prijatelji

01.07.2021 - 31.08.2021, Kamnje

 V A B I L O  Da poletje ne bo dolgočasno, vabimo vse otroke od 6. do 12. leta starosti na naše poletne ustvarjalne delavnice ter športne počitnice, kjer ne bo manjkalo ustvarjalnosti ter dobre volje. Poletne ustvarjalne delavnice organiziramo v Hiši mladih Ajdovščina,...


več o dogodku >

ne spreglejte