vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Humanitarni program

logotip -humanitarni program

"Dobro se ne izgubi, če je dobremu dano."

 

V času gospodarske krize, ko se ogromno ljudi spopada s hudimi stiskami, narašča število družin z otroki in mladostniki, ujetih v vse večjo revščino. Na našem društvu se trudimo, da vsaj delno omilimo stisko otrok iz socialno šibkejšega okolja.

 V sodelovanju s svetovalnimi službami osnovnih šol iz občin Ajdovščina in Vipava in Centrom za socialno delo Ajdovščina oblikujemo predloge socialno ogroženih otrok in družin in jim pomagamo z različnimi aktivnostmi in akcijami.

POMEŽIK SONCU

S humanitarno akcijo POMEŽIK SONCU že vrsto let uspešno pridobivamo sredstva, s katerimi omogočamo letovanje otrokom iz socialno ogroženih družin. Na ta način otroci v družbi vrstnikov preživijo nekaj brezkrbnih dni v prijetnem okolju obmorskih letovišč.

Brez dragocenih donacij številnih posameznikov in podjetij, predvsem pa brez podpore Zveze prijateljev mladine Slovenije ne bi bili tako uspešni.

Ogromno nam pomenijo tudi donacije v materialu in storitvah. Z zbranim ustvarjalnim materialom otroci še rajši ustvarjajo, z različnimi igračkami, pokrivali, majicami in podobnim pa otroke razveselijo njihovi mentorji ob različnih aktivnostih.

MORJE ZA VSE OTROKE

Morje za vse otroke je program zbiranja sredstev za brezplačno letovanje otrok in mladostnikov na morju v času poletnih počitnic. Ekonomski in gospodarski položaj številnih družin je zaradi gospodarske krize, propadanja podjetij, visoke brezposelnosti in drugih dejavnikov slab in številni starši imajo probleme že z zagotavljanjem osnovnih življenjskih sredstev za svoje družine, skorajda nemogoče pa postane otrokom omogočiti počitnice na morju. V ta namen vsako leto zbiramo prostovoljne prispevke in donacije, s katerimi omogočimo brezplačne počitnice otrokom iz socialno ogroženih družin, otrokom iz priseljenskih družin in otrokom s posebnimi potrebami.

POMOČ DRUŽINAM

Želimo zmanjševati socialno izključenost otrok in družin na področju cele države. V okviru programa so razvite različne oblike materialne, finančne in moralne pomoči najbolj prizadetim, od brezplačne učne pomoči do štipendij nadarjenim otrokom. 

BOTRSTVO

V sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste-Polje vključujemo otroke v projekt Botrstvo. Z vključitvijo v projekt skušamo otrokom in dijakom iz socalno šibkejših okolij pomagati in izboljšati njihovo kakovost življenja. S sredstvi iz botrstva otrokom pomagamo, da se udeležijo počitnic, šol v naravi, različnih taborov, ekskurzij, prav tako pa pomagamo pri nakupu šolskih potrebščin, oblačil, obutve in opreme.

Več o Botrstvu in možnosti sodelovanja - Postanite boter - polepšajte življenje otrokom v stiski

NIVEA Podajte nam roko

Podjetje Beiersdorf s svojo blagovno znamko NIVEA že vrsto let konec leta zbira roke - porisane, pobarvane ali drugače okrašene obrise rok, ki so jim v zadnjem času dodali še enektronsko obliko. Podjetje za vsako zbrano dlan v štipendijski sklad NIVEA nameni 0,5 evra, zbrana sredstva, skupaj s sredstvi, zbranimi na druge načine, v celoti namenijo štipendiranju otrok iz socialno ogroženega okolja.

Veseli smo, da smo z območja našega delovanja prejemanje NIVEA štipendije omogočili že 13-im otrokom.

Več o akciji Siti besed in možnosti sodelovanja - NIVEA Podajte nam roko!

 

POŠTAR PAVLI

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije že peto leto zapored sodelujeta v akciji »Poštar Pavli polni šolske torbe«, v kateri zbirata denar za nakup učbenikov oziroma šolskih potrebščin socialno ogroženim otrokom ter materialne prispevke v obliki zvezkov, torbic, barvic ipd. 
V okviru akcije Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije zbirata finančno in materialno pomoč. Sredstva se lahko darujejo na TRR ali prek SMS sporočil. Prav tako lahko tisti, ki se bodo odločili, da bodo prispevali materialne prispevke, šolske potrebščine kupijo v poslovalnicah Pošte Slovenije, ta bo zagotovila izdelke iz šolskega programa, ki so v prodaji na poštah (zvezke z motivom Poštarja Pavlija, barvice, ravnila, voščenke, vrečke za copate/športno opremo, kresničke). 

HUMANITARNE POČITNICE

Z naraščajočo gospodarsko krizo in zaostrenimi ekonomskimi razmerami smo se bili prisiljeni spopasti z vse večjimi stiskami vse več družin. V sodelovanju z ZPMS  številnim družinam pomagamo do humanitarne pomoči. Višina pomoči je močno odvisna od pripravljenosti družine, da se izpostavi v medijih in sega od nekaj sto do nekaj tisoč evrov.

 PSIHOSOCIALNA IN UČNA POMOČ OTROKOM

Psihosocialna in učna pomoč otrokom je še en del naše bogate dejavnosti, ki jo uspemo uresničevati s pomočjo visoko izobraženih, predvsem pa srčnih prostovoljk. Otrokom pomaga ne le učna pomoč, ampak tudi sam pogovor, občutek, da so razumljeni in slišani.

ZBIRANJE SMS DONACIJ ZA HUMANITARNO 

MEDICINSKO ODPRAVO V AFRIKO

V zadnjih letih smo priskočili na pomoč tudi večim skupinam mladih zdravnikov, ki zbirajo sredstva za humanitarne medicinske odprave v Afriko. 

HUMANITARNI PROGRAM

 

Ob vseh teh akcijah pa skozi celotno leto v sodelovanju z različnimi podjetji zbiramo in posredujemo pomoč otrokom, mladostnikom in družinam iz socialno ogroženih okolij.

Tekom celega leta smo razdeljujemo plišaste igrače, druge igrače, igre in knjige.

V sodelovanju s podjetjema Fructal in Mlinotest smo razdelili veliko paketov hrane

Večkrat smo otroke peljali na izlet v Atlantis in ogled filma v Kolosej.

V jesenskem času smo se vključili še v akcijo ''Podari svoj par'' v sodelovanju s podjetjem Alpina in ZPMS. Decembra, ko smo prejeli obutev, smo jo razdelili med 33 družin.

V naši pisarni se je oglasilo tudi nekaj posameznikov oz. podjetij, ki so nam prinesli različne šolske potrebščine, igrače, oblačila – zbrano smo razdelili oz. še bomo razdelili med družine glede na njihove potrebe.

V zadnjem mesecu leta 2017 pa je prva prireditev potekala v sodelovanju z ZPM Moste Polje in podjetjema SAOP d.o.o. ter Dechatlon d.o.o., s pomočjo katerih smo obdarili otroke s kolesi.

 

 

 

koledar dogodkov

< julij 2021 >

Vabilo na poletno ustvarjanje s prijatelji

01.07.2021 - 31.08.2021, Kamnje

 V A B I L O  Da poletje ne bo dolgočasno, vabimo vse otroke od 6. do 12. leta starosti na naše poletne ustvarjalne delavnice ter športne počitnice, kjer ne bo manjkalo ustvarjalnosti ter dobre volje. Poletne ustvarjalne delavnice organiziramo v Hiši mladih Ajdovščina,...


več o dogodku >

ne spreglejte