vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Makedonska kuhinja v Vipavi

datum: 21.03.2014

kategorija: utrinki

 V četrtek, 20.03.2014, sem bil povabljen, da postanem del razreda pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja na OŠ Draga Bajca Vipava. Dobil sem priložnost, da v tem razredu predstavim makedonsko kulturo, tradicijo in makedonsko kuhinjo. Učna ura se je začela zelo dobro, kajti otroci so pokazali odlično znanje ne le za slovensko hrano, ampak tudi za regionalno  ter  poznali so celo  makedonski način življena in tradicijo.

V razredu smo se najprej naučili kakšne so prehranjevalne navade Makedoncev in Slovencev, zakaj in kako uporabljati nekatere posebne sestavine ter poudarili pomen zdrave prehrane. Med predstavitvijo in izdelavo specialitete dneva pa smo se spoznali med seboj, se učili drug od drugega in ugotovili, da imamo veliko skupnih sestavin, z različni imeni, ki jih uporabljamo v različnih receptih.

Za mlade kuharje sem pripravil makedonsko sladico z imenom "Oblandi", ki je enostavna za pripravo, otroci pa jo imajo radi.

Moje delo je bilo lažje, ker sem imel veliko pomoči, učenci so bili zelo aktivni in pokazali velik interes za kuhanje. Na koncu pa sem samo še nadziral priprave. Kako dobro sladico smo naredili, pokaže dejstvo, da smo vse pojedli v 5 min.

Ta dogodek je bil zame odlična izkušnja, ker sem se veliko naučil tudi o slovenski tradiciji in kuhinji, pa tudi o novih načinih poučevanja in vodenja razreda. Navdušilo me je znanje, potrpežljivost ter delavnost učencev na tej šoli.

Upam, da bom imel še priložnost sodelovati z otroki in šolami, da razvijamo nove ideje in nove načina učenja in dela v istem času.

>>>fotoutrinki<<<

MDPM Ajdovščina, EVS prostovoljec  Aleksandar Blaževski

 

Datoteke logos 5 logotip movitEAC Mladina SL[1]grobozrnat header zpma logo

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >