vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Krožkarji odkrivali čare Lošinja

datum: 05.06.2012

kategorija: utrinki

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina je tudi letošnje šolsko leto bogato na področju študijskih krožkov.

Krožkarji v študijskem krožku "Potujmo in se izobražujmo" smo se v sredini meseca maja odpravili odkrivat čare otoka Lošinja. Tridnevni izlet smo pričeli v petek, 18. maja v popoldanskem času, ko smo se nastanili v Nerezinah v slovenskem počitniškem naselju Bučanje. V zgodnjih urah naslednjega dne smo si poveznili nahrbtnike in se podali na krožno planinsko turo po grebenu Osorščice. V planinskem domu smo se okrepčali in nadaljevali pot do najvišjega vrha 588 - metrskega Televrina. Uživali smo v čudovitem razgledu z vrha Televrina, pogled nam je segel do Silbe in Kornatov na jugu, do Učke in Snežnika na severu... Osvojili smo še vrh sv. Mikula, nakar smo se spustili na izhodišče. Po popoldanskem počitku smo se z barko odpravili na Susak in Ilovik in si na barki privoščili pravo ribiško kosilo. Večerni čas smo izkoristili za sprehod in ogled mesta Mali Lošinj. Nedeljsko jutro je bilo v znamenju ogleda Osorja in Velikega Lošinja, nekateri pa smo se raje odločili za odmor in "martinčkanje" na majskem soncu. Po kosilu smo si ogledali še Valun in mesto Cres. Pot smo nadaljevali do pristanišča Merag in se s trajektom odpeljali do otoka Krka. Čez Krčki, nekoč Titov most smo se vrnili na jadransko obalo pri Kraljevici. Trenutke našega čudovitega izleta smo ujeli v številne fotografije, oglejte si jih še vi.

šk1 šk2
šk3 šk4
šk5 šk6
šk7 šk8

Študijske krožke koordinira Andragoški center Slovenije, sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >