vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

Na Karavani študijskih krožkov v Izoli

datum: 17.06.2010

kategorija: utrinki

V petek, 11.6.2010 smo se animatorke in mentorice študijskih krožkov pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina udeležile Karavane študijskih krožkov, ki ga je pripravil Andragoški center Slovenije v sodelovanju z Mestno knjižnico Izola. Zbrane sta najprej nagovorili direktorica omenjene knjižnice Marina Hrs in dr. Nevenka Bogataj z Andragoškega centra Slovenije. Sledil je osrednji del, kjer so se predstavili študijski krožki širom cele Slovenije – od Primorske, Prekmurja, Posavja, Gorenjske, Ljubljane z okolico, Savinjske regije do Dolenjske.

Študijske krožke, ki so v šolskem letu 2009/2010 potekali na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina je predstavila mentorica ŠK Urška Brežnjak. Letošnje šolsko leto je bilo zelo aktivno, saj smo izvajali kar 6 študijskih krožkov – ŠK Obnovimo angleščino, ŠK Ruski jezik in kultura, ŠK Obudimo ročna dela, ŠK Umetniška loža, ŠK Potujmo in se izobražujmo ter ŠK Čari orienta. Lahko se pohvalimo, da študijske krožke na našem društvu izvajamo že od leta 1993, imamo pa tudi kar 8 usposobljenih mentorjev za izvajanje le-teh. Po ocenah Andragoškega centra Slovenije je bilo v tem šolskem letu v Sloveniji aktivnih kar 200 študijskih krožkov.

Karavana ŠK v Izoli se je zaključila z neformalnim druženjem na barki, ki nas je popeljala po našem čudovitem Piranskem zalivu. Srečanje z drugimi krožkarji je bilo čudovito in predvsem dragoceno, z novim elanom in idejami se že veselimo jeseni, ko bomo ponovno odkrivali čare učenja v sproščeni družbi.


Izola Izola1

Izola2 Izola3

šk logo mss

koledar dogodkov

< september 2020 >

V tem obdobju ni dogodkov.

ne spreglejte

Študijski krožek "Ustvarjam"

10.09.2020

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina že od leta 2003 izvajamo študijske krožke za odrasle. Študijski krožki so demokratična in neformalna oblika izobraževanja odraslih. V sodelovanju s Kulturnim društvom Norma 7 smo tokrat organizirali študijski krožek za odrasle pod imenom "Ustvarjam".

več o tem utrinku >