vizitka

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Cesta IV. Prekomorske 61a

5270 Ajdovščina

tel: 05 368 91 40

GSM: 041 490 360

fax: 05 368 91 41

ŠTUDIJSKI KROŽKI 2017/2018

datum: 15.06.2018

kategorija: utrinki

 V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo tudi v letošnjem šolskem letu izvajali študijske krožke, ki so neformalna in demokratična oblika učenja za odrasle. V krožkih, ki potekajo v sproščenem vzdušju, sodeluje 5 do 12 ljudi, ki želijo pridobiti neko znanje in ga prenesti širši skupnosti. Vodi jih usposobljen mentor, ki upošteva znanje in izkušnje posameznikov, jim svetuje, jih spodbuja k sodelovanju in organizira dejavnosti. Udeležba v študijskih krožkih je brezplačna, saj jih sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, koordinira pa Andragoški center Slovenije.

V letošnjem šolskem letu smo izvajali kar šest študijskih krožkov, ki so se ukvarjali z različnimi področji in temami - od zdravega načina življenja, prek ustvarjanja do izletov in lutkovne predstave.

Od začetka šolskega leta do letošnje pomladi je potekal Študijski krožek ''Viva kreativa'', ki se izvaja že vrsto let in je pravzaprav že tradicionalen. Krožek je namenjen najstarejši generaciji in razvoju njihovih kreativnih sposobnosti in ročnih spretnosti. Udeleženci so se srečevali v Domu starejših Pristan, spoznavali različne likovne tehnike ter se v njih preizkušali.  

Izvajali smo tudi dva krožka bolj rekreativne narave: ''Poti do zdravja'' in ''Pohodi znanja od vasi do vasi'' za tiste, ki jih zanima zdrav način življenja in pohodi v lokalnem okolju. Poti do zdravja je eden izmed naših utečenih krožkov, ki poteka v obliki izobraževalno-rekreativnih srečanj, udeleženci pohodov pa so se v spomladanskem času odpravili na pohode in raziskovali lokalne znamenitosti na vipavskem.

Od februarja do maja smo izvajali tudi ŠK ''Odnosi in komunikacija'' namenjen vsem, ki jih zanima raziskovanje psihološko-osebnostnih vsebin, odnosov, samopodobe ter trening komunikacije, spopadanja s stresom ipd. ter krožek ''Koraki iz albanščine v slovenščino'', ki je nadaljevanje lanskoletnega krožka ''Prvi koraki iz albanščine v slovenščino'', v katerem smo ženskam iz albansko govoreče sredine omogočili učenje slovenščine in spoznavanje slovenske kulture v majhni skupini, ter možnost aktivnega udejstvovanja skozi sooblikovanje krožka.

Zadnji izmed letošnjih krožkov je nastal v sodelovanju z Društvom Most. Po vzoru našega ŠK Lutke oživijo, skozi katerega smo v prejšnjem letu obudili lutkarstvo v Vipavi, se je podobna zgodba odvila v Ajdovščini, kjer so udeleženke na oder prinesle lutkovno upodobitev Bevkove klasike Pestrna.

Z mislimi smo že zaplavali v novo šolsko leto, ko spet načrtujemo izvedbo večih študijskih krožkov. 

Maša Čibej in Urška Brežnjak, MDPM Ajdovščina

šk viva 1 ŠK Viva kreativa

šk viva 2

šk zdravje ŠK Poti do zdravja

šk pohodi ŠK Pohodi znanja od vasi do vasi

šk odnosi ŠK Odnosi in komunikacija

šk albanke ŠK Koraki iz albanščine v slovenščino

lut ŠK Sanje giba in besede

 

Andragoški center Slovenijelog šk logo mizš

koledar dogodkov

< februar 2019 >

ZIMSKE POČITNICE 2019

25.02.2019 - 01.03.2019, Ajdovščina

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi otroke in mlade v program zimskih počitnic. USTVARJALNE DELAVNICE ponedeljek, 25. 2. 2019, "Barvne kamnite sovice" četrtek, 28. 2. 2019, "Regratove lučke" petek, 1. 3. 2019, "Srčki, takšni in...


več o dogodku >

ne spreglejte

NIVEA Podarite nam modro srce

15.02.2019

Podprite tudi vi akcijo NIVEA "Podarite nam modro srce". Akcija traja od 11. februarja do 11. marca 2019.

POSAMEZNIKI spremljajte Facebook stran NIVEA in sodelujte v nagradnih akcijah NIVEA modro srce. Morda osvojite enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja.

VRTCI, ŠOLE, USTANOVE izdelajte modra srca, jih povežite v poljubno obliko, na vsako modro srce pa napišite, kako pomagate drugim oziroma kakšno dobro delo ste opravili. Svoje izdelke poslikajte in fotografije pripnite v obrazec na Niveini spletni strani.

Naj vezi modrih src in dobra dejanja objamejo svet. Hvala za vaše modro srce.

več o tem utrinku >